Šibenik - A World Heritage site

BD Traveller

Šibenik - et verdensarvsted


 

Šibenik er den eneste by i Kroatien med to Unesco verdensarvsteder, og det er en by med det højeste antal stentrapper i Adriaterhavet, 2815. En by med unik karakter og historie med 28 kirker har fire fæstninger, fire brønde og det er godt skjult i bugten, beskyttet af St Nicholas fæstning.

 

St. Nicholas, St. Michael's, St. John's, Šubićevac eller Barone er navnene på fire fæstninger i byen. St. Nicholas og St. John fæstningen er stadig i færd med at blive renoveret. Barone og St. Michael fæstningen er dog åben for besøgende. St.Michaels fæstning er et sted, hvor der afholdes koncerter, shows og festivaler. Maksim Mrvica, en crossover-pianist fra Šibenik, er en af ​​de berømte klaverafspillere, der havde æren af ​​at have koncerten i fæstningen. Barone eller Subicevac fæstning i på den modsatte side af byen og har et observatorium og kaffebar.


St. James-katedralen er det andet verdensarvsted i Sibenik. En storslået katedral er en katolsk kirke, der blev bygget i 1536. Juraj Dalmatinac byggede katedralen lige med stenen fra Brac, Korcula, Rab og Krk og uden noget enkelt mursten eller træunderstøtningselement. Genkendelig tredobbelt basilika med tre aper og en kuppel har også et identisk udseende indvendigt som udenfor og 71 stenhoveder på udvendige vægge. Katedralen ligger på UNESCOs kulturarv siden år 2000.

 

Kroatiens bedste restaurant

Smalle stengader er fyldt med lokale restauranter, butikker, souvenirbutikker og caféer. En kort gåtur fra katedralen er middelalderlige middelhavshaven i St Lawrence kloster. Kloster har en have med middelhavsurter, træer og blomster. En lille kaffebar Lovre er inde i klosteret og tilbyder kaffe, hurtig frokost og is.

Alle foodies vil med glæde høre, at Šibenik har den bedste restaurant i Kroatien. To år i træk blev Pelegrini restaurant ved siden af ​​katedralen valgt som det bedste sted at spise af besøgende og kritikere. Restauranten har en dejlig haveplads, men de bedste borde er helt sikkert en på trappen med udsigt over katedralen og bugten. Sea Urchin pasta er skal prøve på Pellegrini's. Restaurantscenen er ret gammel i Sibenik, og den ældste restaurant er Uzorita. Lidt uden for centrum lige ved siden af ​​fodboldstadionet serverer denne over hundrede år gamle restaurant traditionel mad og skaldyr af høj kvalitet fra private gårde.

Šibenik har en bystrand, Banj, og den kan let nås til fods fra byens centrum. Jadria-stranden ligger på den modsatte side af kanalen, og for at komme dertil kan du tage en bil, eller om sommeren er en meget bedre mulighed at tage en taxabåd fra færgehavn til Jadria.

En luksuriøs D-Marina og D-Resort Hotel i området Mandalina er kort gåtur fra byens centrum. D-Marina er det eneste sted i Kroatien, der kan rumme lystbåde og både over 140 meter, og det tildeles Five Golden Anchors Award. Et hotel har 69 luksuriøse værelser og seks suiter og tre villaer. Syd for byens centrum er et perfekt sted til familieferie. Solaris Camping and Beach Resort er udstyret med vandland, restauranter, strandpladser og puljer til alle typer feriegæster.

 

Šibenik er virkelig en unik by med indbydende ånd og enestående mennesker.

Wij spreken uw taal

Website en klantenservice

in 30 talen en

Lage kosten

Geen reserveringskosten Bespaar

geld en tijd

Volg uw favorieten

Beheer uw boekingen

en favorieten online

Opmerking! Laat uw stem horen!

Please Log in to leave a comment.
Bol
Split
Medulin
Korčula